Lång dag, berättar imorgon ;)


Mitt köp på torp- New in!

 Detta köpte jag på torp ;)
 
Bikini överdelarna köpte jag på någon sport affär. Det va ta 3 plagg betala för 2 så mamma köpte en också!
Sport bh köpte jag på Hm för 99.90 köpte även en vatten flaska för 89.90
Linnet köptes på JC för 150 kr köpte där ett par örhängen med en blå fjäder på för 10 kr, va 75% rea på alla smycken!
Alla Pärlor med mera köptes på Panduro för 260 kr. Ska göra armband nu ;)

Puss!
 
 
 
 

Godmorgon!

HAnn inte skriva mer igår, när jag kom hem så åkte jag opch mamma till stallet och red ut en sväng. Millan har fått vila i 3 dagar och igår va hon hur fin som helst. I traven så sökte hon sig neråt i en låg och fin form.

När vi kom hem så satt vi oss och tittade på en film, den va faktiskt helt okej. Och efter det så gick jag och la mig. 
Ska försöka hinna ta kort på det som jag köpte och lägga upp idag.

Senare ikväll ska jag på kalas och är där ett bra tag ;)

Puss!

uppdatering från surfplattan

sitter i husbilen med mammas surfplatta och är på väg hem från ragnerudssjöns camping. har varit jätte härligt och gött väder förutom igår då himmlen öppnade sig och släppte ut ett hav av vatten. fick typ  översvämmning utanför husbilen.
på vägen hem va vi även inne på torps köpcentrum och jag shoppade lite, bilder får ni hemma sen.
puss!

Rangnerudsjöns camping

Åkte iväg imorse mot ragnerudsjöns camping med mamma och pappa, imorgon kommer även morfar och Siv upp!

Igår va ju jag och Selina och hoppade Millan i paddocken, blev inte så länge och inte så många hopp eftersom att det va förjävla varmt och en massa blinningar, mamma fick inget bra kort på mig, och det blev ingen film men Kort på Selina som jag tagit kan ni ju få ;)


 
Detta ovan skulle kommit ut igåt men eftersom att mitt internet inte har den bästa teckningen så ville det inte sammarbeta, nu är det dock lite bättre, kommer där imot inte vara bästa uppdateringen. Men idag så kom morfar och Siv, så vu badade för en stund sedan. Efter det så har jag bara solat och chillat, hoppas bara jag får någon färg bara xD

Puss!
 
 
 

om en timme!

Om en timme sticker jag till stallet och rider Millan. Selina följer med så det blir hoppning i paddocken. Tänkte rida först och mjuka upp henne lite, sen rullar jag på på några hinder och efter det så får Selina sitta upp :)

tar med kameran så ni får film ;)

Slut i kroppen!

Hade en städdag i stallet igår, Tog ut bädden,skrubbade väggar och gjorde rent. Fixade hela dagen och fram mot kvällen så grillade vi. Det va jätte trevligt, hästarna fick då vila igår.

Ikväll åker jag och rider Millan, blir att hoppam i paddocken, Selina följer nog med annars blir det dressyr. :)
 

Borta hela dagen!


Har inte updaterat idag då internetet har varit kasst!

Red imorse med Kajsa, Tog och red en sväng i stormen, tog en lång ut sträckande galopp och trav. Dom skötte sig jätte bra trots blåsten, sen dess har jag typ bara chillat ;)

Hörs imorgon! ;)

Lång dag med mycket att göra!


Åkte till stallet imorse för att jag skulle rida hinna rida millan idag men upptäcker då att hon lyckats dra av sig en sko i den nya hagen, även Ikaros hade gjort det. Så vi ringde Krille våran hovslagare och frågade om han kunde vara snäll och komma så det gjorde han, slog på deras skor. 

När vi va klara fick vi skynda oss hem för då va redan kl 2 och vi skulle varit hos morfar då. Kom hem och bytte snabbt om och åkte. Grillade hos morfar vilket va väldigt gott. Blev lite tråkigt dock fanns nästan inget å göra. När vi kom hem så han jag vila i en halv timme innan det va dax att åka till stallet igen.

Mamma tränade för Anna nu ikväll och det gick super bra, såg så fint ut. Nu ligger jag och tittar på Mamma Mia, ÄLSKAR FILMEN!

Godnatt!

Drar till stallet!


Drar till stallet!


60 års kalas!

Kom precis hem från Mormors 60 års kalas, satan vad farligt det är när mat står framme så som frukter,bär och kex, man smu äter ju hela tiden!
 
Blev ingen häst idag då tiden inte räckte till, men vår snälla stallägare tittade till dom för oss. Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på någon bra film :)
Vi hörs mer imorgon ;)

Back on track!

Hemma nu, sov io hamnen med pappa igår, as gött. Satt och fiskade en stund men fick inte en ända jävla fisk fan. Blåste så jävla mycket och stora vågor.

Idag ska mormor ha 60-års kalas så vi sticker dit vid 3, är inte där så länge då det blir tråkigt med massa gamlingar ;) Sticker nog till stallet senare idag med Grannen Olivia om hon kan annars försöker jag hitta någon som följer med eller så rider jag själv ller så får dom vila. Många alternativ!

Puss!
 

Döööör!

-Yummi!
Skoningen gick bra och ridturen gick sämre! Mäekte att Millan hade ett sår vid sadeljordens lähe så det blev barbacka! Men vi fick vända efter en stund pga alla dessa jävla blinningar -.-

Nu är jag i alla fall hemma och sitter på mitt rum med högsta volym på högtalarna och hittat ny kärlek!
Senare idag åker jag iväg med pappa och fiskar :)


Stallet!

Red inte igår utan ryckte klar Ikaros man och sen när jag kom hem så käkade vi kebabtallrik och efter det åkte jag med pappa och morfar å fiskade! Fick inte en endå jävel medans pappa fick fyra och morfar fem...

Nu ska jag och mamma åka till stallet, Ikaros ska skos och sedan rider vi ut en sväng!

Torsdag!

Skitväder! åkte hem runt 9 någon gång i morse somnade om i husbilen här hemma. Vaknade runt 10 och gick in och la mig. Sov fram till 12 och då gick jag ner och duschade håret. Sedan kom Kajsa på Besök och jag käkade frukost.

Om en liten stund drar jag och mamma in till my one för att kolla in lite grejor för hösten!
Senare drar vi till stallet och rider ut en sväng. Blir bara en liten tur på långa tyglar så att hon får lunka på.


Snart sticker jag!

Sticker ut med husbilen och lägger oss över en natt. Anna kunde inte följa med så det blir jag,mamma och pappa, kommer bli mysigt!

Mer updatering imorgon!

Puss!

Gött med nytt rum!

Har precis blivit klar med fixandet. Bytte rum med mamma och pappa, tog ett mindre runt. Behöver ju inte ha det största när jag bara kommer att vara hemma på helger och lov 3 år fram över...

Idag rider Selina och Eva och jag bara sitter och slappar i solen ;)
Kanske ska ut med pappa och husbilen ska höra med Anna om hon vill hänga på!



Hemma!

Hemma efter en stund i stallet, valde att inte rida idag då vi inte kände för det. Stod och ryckte Ikaros man så att den blir kortare och tunnare, går ju inte att knoppa honom inte -.-

Imorgon är det onsdag och det menas att Selina och Eva ska rida, vi får väl se om dom kommer ut. Hoppas på fint väder. Rider dom inte åker jag och mamma ut ändå om dom inte får vila i 2 dar, det märker vi imorgon ;)

Nu ska jag slappa en stund sedan sova. Upp och byta rum imorgon!
Puss!

Sommar!

Nu har vi riktigt fin väder här. Har fan varit storm 2 dar i rad! 
Jag har bara legat i sängen hela dagen och dragit mig.. Inte bra när det är sånt här fint väder. Funderar på att ringa Arista och hitta på något, längesen nu.

Fick en fråga från en Anonym vad det krävdes för betyg och häst kunskap för att börja på Sveriges ridgymnasium. Så vet jag kommer ihåg så sa dom inget om Kunskapen i så fall va det typ hur många års ridvana men tror inte det va något sånt ;) 
Betygeen beror på hur många som sökt och hur stor årskull det är. I år va det i alla fall 220 intagnings poäng och jag hade sån jävla tur för mitt betyg låg på 175 så jag kom som reserv, men då är det så att det finns dom personer som söker till alla 3, Kungsbacka,Varberg och svedala och då kankse dom kommer in på den skolan som ligger närmast och tackar nej till den du valt och då kommer du in till slut. Jag trodde det va kört för mig i början och blev väldigt överraskad när hon ringde igår och frågade om jag ville ha platsen! :D 

Du får helt enkelt gå på de öppna husen dom har och se å lära ;) Hoppas du kommer in om du söker Kram Nea!



Ridpass i storm!

Va ju borta i paddocken ich hoppade idag. Märks verkligen att Millan inte har hoppat så mycket. Det blir lätt obalanserat och studsigt. Hon skötte sig dock jätte bra fasten att det blåste! hoppade3 lite olika hinder och hon fixade det. Va även på väg av en gång. Hon stödsade innan hindret och sedan hoppade åt sidan å då åkte fram och hände på halsen men kom tillbaka i sadeln igen.

Har filmer men det får ni imorgon. Nu ska jag käka och sedan kolla på film!
Hörs imorgon ;)


*HAPPYFACE*

Fick ett samtal nu på morgonen och det va Lena från Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka. Till hösten är jag elev där. Flyttar hem i från och kommer lära mig så mycket där!

Nu ska jag ner och käka frulle sedan blir det hoppning i paddocken!


Blev ändrad ridning

Istället för att gå bort till paddocken och hoppa i denna blåsten så red jag och mamma ut med Marit och
Anna-karin. Red Stephen rundan som vi kallar den. Trodde seriöst att Millan skulle dö för att hon skulle hoppa så mycket. Hon hoppade inte till en endå gång och fy fan va fin hon va. Sicken fin låg rund form vi fick till, helt otrolig :D

Sätter mignu och käkar kvällsmat samt tittar på Varg Veum på kanal4 :)

Natti natt!

Dag 3 på ridlägret!

Vaknade i hyffsad tid till till frukosten men innan det av jag uppe och gav Millan mat och gosade lite. Efter frukosten  gick alla och la sig och bara drog en stund innan det va dags att ta in hästarna. 

Första passet denna dag hade jag Cyklon. OCh vi jobbade på skänkelvikningar och att hästarna skulle spåra, gick över bommar och gjorde halv halt därefter skänkelvikning. En väldigt nyttig övning enligt mig. Cyklon va mkt mjukare eller så hade jag lärt mig honom lite bättre. Roligt pass vart det i alla fall.

Efter ridpasset då vi borstat av hästarna med mera så gick jag och anna å bytte om sen gick vi upp och käkade. idag stod det ungstekt falukorv på till middag och det va gott :)
Efter maten vid 1 tiden stack jag anna,simone, emma och Elin och badade, gött var de i vattnet.

Andra passte va det dags för Millan och vi hade hoppning. Hoppade kombinationer,kryss,oxrar och över sockerbitar som stod på rad. Millan skötte sig jättebra denna lektionen och va mjuk och fin. 
Har dock inga bilder från denna dagen så ni får bilder från tisdagen ;)



På kvällen hände inget speciellt ;)

Tävlar!

Jag är med och tävlar om en Design hos Fantasias.blogg.se Va med du också ;

Klicka här för att komma till tävlingen!

Nu är jag vid liv igen!

Sitter i soffan och tittar på Bounty Hunter, Rolig film!
Kvällen på Getskär va jätte rolig. Hittade på massa bus och käkade go mat.
 
Ikväll åker jag till stallet och hoppar Millan i paddocken. Frågade även Selina om hon ville med och testa men dom har ju inte hört av sig så det värkar ju inte som att hon är så intresserad :(
Mamma tar med sig kameran och filmar.


vi hade i alla fall tur med vädret!

Kom till stallet och gjorde iordnig hästarna för en uteritt. 

Red inte så lånt men tog en runda med skritt och trav. Millan va duktig och hoppade bara till en gång... Hmm undra om vi ska ge henne lite magnesium så hon lugnar ner sig och inte är på tåna hela tiden ;)

Drog ner en jävla skur innan vi hoppade upp på hästarna, under tiden vi red så va det uppehåll och när vi satt oss i bilden på väg hem så öste det ner igen. Så vi hade i alla fall tur med vädret :)

Om en stund så sticker vi till Getskärs Camping jag.mamma och papap. Ska grilla med Anna och hennes familj! :)
kommer inte uppdatera förens imorgon någon gång efter kalaset, så ni vet att jag är borta.

HA DET GÖTT HAJ!

To tha Stable

Åker till hästarna nu och rider ut :)

Dagen idag kommer bli awesome. Mer får ni veta när jag kommer hem ;)
Älskar henne så sjukt mycket ♥

Härlig kväll!

Vid halv 5 tiden tog jag och pappa mopederna ut i skogen och plockade svamp. körde på smörstekta kantareller på macka med smält ost.. fy fan va gött!
Sen satte vi oss och tittade på film jag,mamma och pappa och nu ska jag lägga mig för att åka till hästen på morgonen imon :)

Inlägg om dag 3 kommer imorgon i stället, tiden räcker inte :(
Puss!

Grymt ridpass!

Först så gjorde jag iordning Millan och gick bort till paddocken. Började skritta igång henne på spåret och la in lite volter,stanna backa. Gjorde det för att få henne lyhörd. Sedan så fortsatte jag med samma sak fast la till traven. Red sedan in på A volten och fattade galopp i båda varven på volten. Hon va skit fin idag och fick in en skit fin låg form en stund. Tog sedan ett skutt över ett litet hinder och det gick jätte bra :)

Sedan va det dags för Ikaros, och mamma red honom i manegen. I slutet fick jag hoppa upp och han kändes mjuk och fin. Red utan stigbyglar och travade lite och sedan tog jag galopp. Det gick bra men måste ha lite mer power i honom :)

Nu ska jag käka majskolvar och sedan chilla framför en film ;)

Godmorgon!

Jävla sketväder...

Vi 10 sticker jag till stallet och Rider Millan i paddocken. Blir att få henne frammåt och lyssna. Ska göra lite lösgörande och sedan träna på galoppfattnigar ;)
Ska äen rida ikaros lite i manegen.

Idag kommer även dag 3 på ridlägret upp med lite bilder. 

Ridning igår + Sov hos Anna!

Red ut en sväng igår och det blev Skritt,trav och galopp. Millan va jätte fin och hoppade inte en gång typ :)

Efter stallet åkte jag hem och duschade,åt och packade. Mamma körde mig ut till getskär. Sov hos Anna övernatten. Precis när vi hade bestämt oss för att sova och lägga oss till ro så kommer en kvinna som Anna och dom känner in och drar upp oss ur sängen och med in i deras villa vagn och där satt vi några timmar och sjöng å spelade gitarr. Trevligt va det. 

Sen idag vid 4 kom mamma och hämtade mig och därfefter satte jag och pappa oss och tittade på film...
Get the Gringo hette den. Den va faktiskt bra men det är ju klart eftersom att Mel Gibson hade huvudrollen!
Här har ni några bilder Anna tog när hon följde med till stallet för några veckor sedan!


Åker till hästen senare!

Mamma och jag åkte till 3 hästar och lämnade in lite saker till försäljning. Visste ni att dom tar inte emot grejer som det inte är fina märken på... Tycker det är lite dåligt då det är många som vill bli av med gamla grejor. Man kan väl i så fall sätta lägre pris på de grekor som inte är märkes saker, Blir lite trött på sånt. 'Kommer vara så i framtiden då man inte är nån om man inte har märkes'..

Sedan åkte vi till sadelkammaren och där hittade jag ett par Catago boots i Orange färg, vilket passar snyggt till mina lindor och schabrak!

Om en liten stun så käkar vi mat. Blir inget mindre än Klyftpotatis,färsbiff och Tzatziki.
Efter maten åker vi till hästarna och rider ut!


Godmorgon!

Ridpasset i går gick åt helvete. Millan ville inte alls samarbeta och hon låste sig i vänster sida. Därför fick jag göra massa övergångar mellan skrit,trav,halt,rygga och tillslutalossnade hon och då nöjde jag mig å gick hem. En kort film kommer upp. Ser inte jättebra ut på videon men men..
Måste jobba på att få ner hälarna och bak axlarna så att jag kan sträcka på mig ;)

Snart åker jag till stallet och då blir det utreitt, en lugn härlig ritt :)


Dag 2 på ridlägret!

Alla hade ställt sina alarm så att det skulle ringa kl 7 då frukosten serverades kl halv 8. Men istället så stängde alla av sina alarm och somnade om. Vi åt frukost runt 8 och sedan va det dags för att ta in hästar och fixa lite med det. Valde att ha Cyklon på första passet.

Första passet va för Anna och hon hade byggt upp 2 små hinder som en kombination där vi skulle länga och korta galoppen. i den längda galoppen fick jag in 5 och i den korta galoppen fick jag in 7 språng va jätta nöjd med Cyklon den dagen. Behönde inte hålla lika mycket i tyglarna.

Efter passet va det dax för mat igen och denna gången bjöds det på pannkakor vilket inte jag gillar men tryckte i mig några endå. Sedan vid 1 tiden åkte jag, simone och Anna å badade i ingetorp. Hade as kul förutom att jag blev biten av 2 blinningar.

När vi kom hem va det dax att gör iordning Millan för andra passet då det stod hoppning på schemat. Hade ett stöds, en oxer och 3 enstaka hinder. Detta va tredje gången jag och Millan hoppade. Och hon har aldrig hoppat innan förutom då vi hoppat i skogen. Tyckte att hon skötte sig riktigt bra. Vägrade 3 gånger på oxern med vatten matta och visste inte hur hon skule göra på studsen. Lotta gillade Millans inställnig för hon vägrade inte för att hon inte ville hoppa utan för att hon inte visste hur hon skulle göra.

Men va nöjd över henne för att vara 3 gången. Gällde bara att vara "bakom" henne och ha stöd i tygeln och driva å rama in med skänkeln.

Sen på kvällen chillade och va i ridhuset när Bosse och Blondi red deras medryttar hästar som dom hade med sig.
Somnade lite tidigare denna dagen ;)


Godmorgon!

Gött väder ute, synd att det blåser lite bara.

Senare idag åker jag till stallet och trimmar Millan i paddocken lite. Antingen kör jag på tempoväxlingar i skritt och trav eller så kör jag på galoppfattningar och sen korta å länga galoppen. Mamma ska filma också så film får ni :) 

Kommer även komma upp ett inlägg om dag 2 på ridlägret. Har inte med några bilder där ifrån då jag inte fått dom av Anna än så dom får ni i delar när jag fått dom :) 

Nu ska jag titta på film och sedan ut å solaaaa!


Svar på frågestunden!

Matilda:
först tänkte jag bara säga att jag älskar din header, så grymt fin! Tack så mycket Matilda

varför började du blogga? Många av mina vänner bloggade och jag ville helt enklet dela med mig av mitt liv!
hur många unika besökare har du per dag?  Oj det varierar väldigt mycket beronde på hur många inlägg jag gör per dag, men har runt 30 stycken per dag.
har du gjort designen själv eller någon annan? Designen har jag gjort själv. Tog en standrad och gjorde lite fix i den :)
vad är det bästa du vet men hästarna? Tar det som att du menar med mina hästar, Millan är då otroligt snäll och lätt lärd,har ett hjärta av guld. Ikaros är duktigt,snäll och lätt lärd.
varför började du blogga? Läs ovan!
favorit blogg? Darios.se Tyra inspererar mig så otroligt mycket. Hon är en otroligt stark och vacker kvinna!
favorit band/låt? Hmm har ingen speciell, gillar det mesta!

Selina:
Först tänkte jag säga att du får gärna slänga in en fråga på min frågestund se länk nedan...  Redan gjort :)
http://selinafredin.blogg.se/2012/june/fragestund.html 

Här kommer min fråga.. 
Dressyr/hoppning? Gillar båda. Mer harmoni i Dressyr men mer tillit i hoppning enligt mig. Sen gillar jag när det går fort!
barbacka/sadel? Älskar att rida barbacka så himla mysigt :D
häst/ponny? Häst. Gillar ponny också men så mycket mer att rida på en häst!
Ute/inne UTE! Älskar att rida ute! men om det är skit väder så väljer jag ju att vara inne ;)

Daniella:
hej! 
är Millan en travare? för hon har väl ett frysmärke? :) Hej, hej! Ja Milan är en travare men går inte på travet längre så hon blev stressad. japp Hon har ett frysmärke på höger sida :)

Bosse:

känns det tråkigt att lämna tillbaka millan? Kommer du träffa henne och hälsa på henne någon gång efter att hon åkt? Kommer du skaffa ny foderhäst efteråt? Vilket gymnasium ska du börja på och vad för inriktning? 
Kramis på dig Nea<3

Det är klart att det kommer kännas tråkigt när hon åker. Vi har lärt så otroligt mycket och lärt känna varnadra och lita på varandra. Klart att jag kommer å hälsa på henne! Om jag ska ha en foder häst? I så fall tror jag att jag köper en. Kankse tar den på foder för senare köp! MEn blir i så fall efter gymnasiet som det ser ut nu. Jag kommer att gå på Praktiska i rollsbo men inriktning häst då dom sammarbetar med Jennylund!

Kram på dig Bosse!♥


Det va alla frågor för denna stunden, hoppas på fler till nästa gång ;)

Tråkig Söndag!


Är det bara jag som tycker att Söndagar är den tråkigaste dagen på veckan.
Idag har det inte hänt ett skit för min del. Millan vilar idag efter veckan som varit. Det förtjänar hon sedan imorgon så tror jag att det bli å trimma lite i paddocken. 

Ska alldeles strax ut och hjälpa pappa med att ta upp våra potatisar. Blir god middag ikväll.
Hade även glömt av att jag haft en frågestund så svaren kommer upp ikväll, tyvärr inte i en videoblogg då det va för lite frågor ;)

Vem vet om jag får tag i någon senare för att ta ett kvällsdop i ingetorp.

Dag 1 på ridlägret!

Gick upp vid 7 tiden och åkte till stallet. Packade det som skulle med och lastade sedan på Millan.

Vi va framme pp KRS runt 8 snåret och lastade då av henne.Gick runt lite så att hon fick se sig omkring och sedan betade jag henne lite. Vid halv 9 va det dags för samling och vi fick då veta alla rutiner med lägret.

Ställde sedan in Millan i en av rast hagarna och gav henne hö. Eftersom att Millan inte har den konditionen så att jag kan rida henne 2 pass så hade jag Cyklon ett pass av dagarna.
Första lektionen började halv 10 och valde då att ta Cyklon så att Millan fick smälta in omgivnigen.

Hade då cyklon på första passet där vi tränade på sitsen och dess invärkan. Skulle få hästarna att flytta sig för skänklen och och sitta ner tungt i sadeln med skänklar,höft,armbågar,axlar och allt annat correct
Jag gillade inte cyklon så blev lite besviken när jag fick honom, men såg det som en chans att lära känna honom.

Den lektionen gick hyffsat, Cyklon va stark och studsig poch jag fick jävligt ont mellan benen då jag landade rätt på framvalvet (glad att jag inte va kille och blev kastrerad)

Efter lektionen så va det dags för luch och vi fick köttbullar och makaronen. Och en stund efter så va det pass 2!

På andra passet hade Jag Millan och vi hade även Anna på denna lektionen igen. Jobbade lite med samma grej samt att få hästen att spåra. Millan är lite vinglig av sig och då måste jag hjälpa till att hitta hennes och min balans. Men i slutet gick det bra och hon va fin i formen i stort sätt hela lektionen..
 
Runt 4 snåret åkte vi in till Åby travbana för att titta på när Lutfina, hästen som Blondi rider skulle kvala! Det va skit tråkigt tycker jag själv, inget för mig. Så jag Anna,Bosse och Elin åkte tidigare och när vi va på KRS igen så chillade vi en stund och sedan va det dags för att mocka och fixa i stallet.

På kvällen bjöd det på Kräm och macka. Mysigt hade vi det den fina kvällen. Somnade väldigt sent, haha

Ja det va det som hände första dagen på lägret :)
Har tyvärr inga bilder från dag ett :(


Home sweet home!

Kom hem igår och somnade nästan direkt, kommer att skriva ensklit om varje pass. Vill bara att Anna skickar bilder och sånt innan ;)

Kan i alla fall säga att jag haft jätte kul och lärt mig mycket :)
Se ya!